پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند
سرخط خبرها

رئیس اتاق ایران: کالاهایی تولید می‌کنیم که به‌زودی از بازار جهانی و داخلی حذف می‌شود!| ارزبری صنعت بیشتر از ارز‌آوری آن است

  • کد خبر: ۱۳۸۹۰۶
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۴
رئیس اتاق ایران: کالاهایی تولید می‌کنیم که به‌زودی از بازار جهانی و داخلی حذف می‌شود!| ارزبری صنعت بیشتر از ارز‌آوری آن است
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: مسائل و‌مشکلاتی که امروز مطرح می‌شود ۱۰سال پیش هم همین مشکلات بوده است و این نشان دهنده اینکه تغییرات بنیادی در بخش صنعت و تولید رخ نداده است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، امروز ۱۵ آذرماه، نشست تخصصی بخش خصوصی با رییس و اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس در اتاق بازرگانی مشهد برگزارشد. در این جلسه بخش خصوصی و رئسای کمیسیون اتاق استان به بیان مشکلات خود پرداختند. کمبود تقدینگی و عدم وجود سرمایه گردش، عدم پرداخت به موقع مطالبات از سوی سازمان دولتی به پیمانکاران، بحران تامین مواد اولیه در بورس کالا، هزینه بالای ورود مواد اولیه و مشتقات، نوسانات ارزی از جمله دغدغه‌هایی که بخش خصوصی در کنار توجه به پتانسیل‌های شرق کشور مطرح شد.

شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران در این نشست گفت: مسائل و‌مشکلاتی که امروز مطرح می‌شود ۱۰سال پیش هم همین مشکلات بوده است و این نشان دهنده اینکه تغییرات بنیادی در بخش صنعت و تولید دیده نشده است. ما در وضعیتی هستیم  که نرخ استهلاک از نرخ سرمایه گذاری در ماشین الات بالاتر رفته و این یعنی فاجعه، وقتی سیاست‌های کلی را می‌بینید در بخش صنعت میزان ارز بری بیشتر از ارز آوری است و سیاست در این حوزه  نتوانسته موفق باشد.

این فعال بخش خصوصی گفت: شکاف تکنولوژی در بخش صنعت با رقبای  ما هروز بیشتر می‌شود. ما اکنون در حال تولید کالا‌هایی هستیم که بزودی بازار جهانی و حتی بازار داخلی حذف می‌شود، اما باز هم به این‌واحد‌ها کمک می‌کنیم و این یعنی اتلاف منابع. در صنعت تکثر گرایی نشانه توسعه  شده که این مقبولیت ندارد. اینکه فرض شود در سال گذشته پروانهبهره برداری نسبت به ماه قبل بیشتر شده  نشانه توسعه نیست. اگر مقایسه با کشور‌های توسعه یافته داشته باشیم با تعداد محدود پروانه صحنه رقابت را در دست گرفته اند.

رییس اتاق ایران به ابن موضوع اشاره کرد که مشکلات اصلی در صنعت، عدم سرمایه گذاری‌های بزرگ و  عدم ورود تکنولوژی‌های جدید به صنایع و بخش تولبد است. روشن نبودن سیاست‌های دولت و مجلس در حوزه اقتصاد باعث شده ورود سرمایه گذار به بخش اقتصادی با ریسک باشد. متاسفانه سیطره دولت در حوزه صنعت روز به روز بیشتر می‌شود  و سهم بخش خصوصی کمتر. سیاست‌ها در بخش صنعت با مزیت‌های نسبی ما سازگار نبوده و الگوبرداری از  مراحل پایانی تولید در صنایع کشور‌های پیشرفته نتیجه‌ای در بر ندارد. اگر قرار است  کار بنیادی در بخش صنعت شود، استفاده از نظرات بخش خصوصی در تدوین استراتژی‌ها باید سهیم باشد.

مصطفی طاهری، رییس کمیسیون معادن مجلس با حضور در این جلسه گفت: توجه به نظرات و انتقادات بخش صنایع و بخش خصوصی روشنگر راه مااست. اما نباید داشته هایمان را هم کم ببینیم.  مسلما ضعف‌هایی دربرنامه ریزی‌ها وجود دارد که برگزاری این جلسه‌ها با بخش خصوصی کمک درجهت رفع موانع تولید‌ می‌کند. در بحث تولید هفت قانونی داریم که یکی رفع موانع تولید است از جمله در بحث انرژی که باید صنعت درالویت باشد،  اما متاسفانه  قانون  در برخی جا‌ها به درستی انجام نشده است وما در صدد هستیم در بخش‌هایی از  صنعت  از خام فروشی خارج شویم و این را در الویت برنامه‌ها قرار دادیم.

عنابستانی، نماینده مردم سبزوار در مجلس با حضور در این جلسه با اشاره به پتانسیل‌ها در شرق کشور گفت: اگر از زاویه شرق کشور نگاه کنیم  در این نقطه ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که  بالقوه ه مانده است و بر خلاف شعار‌ها توجه زیادی به آن  نشده است.  مابه ظرفیت‌های معدنی و خطوط مرزی در شرق کشور سالهاست توجه نکردیم. آمار‌های توسعه زیر ساختی در نیمه غربی و‌شرقی به درستی تقسیم نشده است. ما سال‌ها است ریل زاهدان به چابهار که رهبری  هم تاکید داشتند بلاتکلیف قرار دادیم و هیچ اعتباریت خصیص پیدا نکرده است.

احمد رضا صفار طبسی، رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت بخش معدن بخش مظلومی است. نوع تعریف ونگاه به این بخش باید فرق کند، هیچکس ریسک بخش خصوص در این حوزه را نمی‌بیند. در بخش معدن سه نوع معدن کوچک مقیاس، متوسط مقیاس و بزرگ مقیاس داریم. در استان تمرکز بروی معادن کوچک مقیاس به دلیل تاثیر در اشتغالزایی در مناطق بیشتر توجه می‌شود. متاسفانه در بخش تصمیم گیری‌ها هیچ توجهی به سرمایه گذاری دربخش معدن در استان نشده است و هیچکس به دنبال بزرگ کردن معدن نیست، چون میداند آن را از دست می‌دهد.

علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق مشهد تاکید کرد: آب دغدغه ما است؛ باید در حوزه تصمیم گیری‌ها توسعه صنایع اب در مناطق خشک استان که پتانسیل‌های بالایی در ولید دارد توجه شود. استان خراسان با توجه به پتانسیل‌هایی که دارد موانع تولید باعث شده جایگاه واقعی در بخش تولید را از دست بدهد. مشکلات صادرات از سال۹۷ در بحث تعهدات ارزی به وجود آورده شرایط را تا به این لحظه سخت کرده است. تقاضای حذف تعهد ارزی ومشوق‌های صادراتی در بخش خصوصی هستیم به خصوص در بخش کشاورزی و زعفران که محصول استراتژیک این منطقه است. عوارض آب مجازی ازگیاهی که کمترین مصرف آب دارد گرفته می‌شود که منصفانه نیست.

غلامعلی رخصت، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد گفت: با توجه به تحریم‌ها که چند سالی شدت گرفته، سخت گیری دوایر دولتی هم به همان نسبت بیشتر می‌شود درحالیکه این باید برعکس باشد و شرایط برای صنعت گر راحت‌تر شود. واردات مواد اولیه در اختیارصنعتگران نیست و درگیر پروسه‌های صرافی و بانک مرکزی می‌شود و برای صنعتگر کار سخت است. گمرک هم که مشکلات خاص خودش را برای وارد کننده دارد. هزینه‌های اضافه صرافی کمر تولید را شکسته است. 
به گفته وی، در صنعت نساجی کشور‌های چین وهند سرامد تولید هستند. واحد‌های تولیدی در حوزه نساجی ۱۰۰برابر ما بود در نتیجه قیمت تمام شده برای آن‌ها پایین است و همین امر بازار رقابتی ما را گرفتند و همین زمینه برای صادرات را کمرنگ می‌کند. در گفتمان، در پیمان‌های منطقه‌ای حضور داریم، اما عملا به دلیل تحریم‌ها حضورمان بی تاثیر است. برگشت ارز از سوی بخش خصوصی که بسیار محدود است. ما نیاز به بازسازی ونوسازی ماشین الات داریم که در تولید با کیفیت تاثیر گذار باشد. در استان خراسان زمین کم داریم و تغییرکاربری منجر به محدودیت توسعه صنایع شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->